AUTOMAAT RIJBEWIJS.

 

Als je praktijkexamen doet in een automaat krijg je op je rijbewijs de zogenaamde code 78. Je mag met dit rijbewijs dan alleen in een automaat rijden. Wil je overstappen naar een auto met handgeschakelde versnellingsbak? Dan heb je een volwaardig rijbewijs b nodig. Hiervoor hoef je niet opnieuw een theorie-examen te doen, alleen een praktijkexamen.

 

AUTOMAAT RIJBEWIJS (B)

Automaat rijbewijs opleiding volgen? Verkeersschool Start & Go is de rijschool voor automaat! Met de witte mercedes cla 200D. zorgen wij er samen voor dat jij je autorijbewijs haalt!

Starten met automaat rijles

Om er voor te zorgen dat jij alle stappen op weg naar jouw automaat rijbewijs zorgeloos aflegt, krijg je na de intest vooraf inzicht in jouw planning. Deze planning van je rijles is gebaseerd op jouw beschikbaarheid zodat je zeker weet dat je alleen rijles hebt als jij ook echt kunt!

De rijlessen worden gegeven op:

  • maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur;
  • zaterdag van 08:00 – 18.00 uur.

Je wordt opgehaald waar jij dat wil, of dit nu op school is of bij je werk!

Het praktijkexamen vindt altijd plaats bij het CBR.

Je eerste rijles

Samen met jouw persoonlijke coach ga je bij de eerste rijles een doelgericht stappenplan naar het praktijkexamen. Hier hebben wij het eerder ook over gehad bij de intest dus we kunnen het kort houden en lekker gaan rijden!

Gedurende de rijlessen zal jouw coach de voortgang bijhouden en ervoor zorgen dat je alle stappen doorloopt. Je zult veel praktijkervaring op gaan doen en met verschillende situaties in aanraking komen. Denk hierbij aan : positie op de weg bochtentechniek, achteruit rijden, rijden op de snelweg, kijktechniek, hellingproef en parkeren! en keren op de weg.

Tussentijdse toets

Na een aantal rijlessen voel je dat je de auto steeds beter onder controle hebt en dat je veilig, en vloeiend door het verkeer gaat. Je kruipt steeds dichter naar het examenniveau toe en als je er bijna klaar voor bent kan je de tussentijdse toets (TTT) afleggen.

De tussentijdse toets is een soort proefexamen bij het CBR. Tijdens de tussentijdse toets laat je zien hoe ver jij al bent in je rijopleiding, wat je allemaal kunt en hoe je de auto bedient.

De tussentijdse toets kan je zelf aan je pakket toevoegen als extra voorbereiding op je praktijkexamen.

Praktijkexamen

Voordat je op het CBR aankomt zul je nog een uurtje voorrijden, zoals wij dat noemen. Dit kun je zien als een soort warming-up voor het praktijkexamen. Je weet al hoe het gaat, dit heb je meegemaakt bij de TTT. Je maakt kennis met de examinator die jou zal gaan beoordelen en na de ogentest zul je in de auto stappen. Hier volgen nog een paar kleine vragen over de functies die jouw auto heeft en dan kun je jouw gordel omdoen en de motor starten!

Tijdens de rit krijg je een aantal instructies van de examinator waar we heen gaan rijden. Halverwege het praktijkexamen loop je samen met de examinator nog een aantal verkeerssituaties door die we onderweg zijn tegengekomen en peilt hij verder jouw kennis over het verkeer. Je keert terug naar het CBR en in de examenzaal krijg je feedback over de rit. Natuurlijk krijg je te horen dat je bent geslaagd, yes!