Faalangst, autisme, ADHD en ADD

Heb jij faalangst, rijangst of andere angsten? Of heb jij autisme, ADHD of ADD? Soms zijn rijlessen dan een grotere uitdaging dan voor anderen.

Ons doel is om iedereen veilig, ontspannen en zelfverzekerd te laten rijden. Ook als dat wat meer tijd, aanpassing of geduld kost. Wij leggen alles duidelijk en rustig uit en zorgen dat je je op je gemak voelt, zodat ook jij op een prettige manier je rijbewijs kan halen.

Wij zijn opgeleid/gespecialiseerd en gecertificeerd in het omgaan met leerlingen waarbij door faalangst, rijangst, autisme, ADHD, ADD of andere zaken een rijles net even wat anders gaat. Het mooie is dat we voor deze aangepaste begeleiding geen extra kosten in rekening brengen.

Waar nodig werken we met een korte pauze onderweg. Of we lassen een korte pauze of extra tijd in voor bepaalde handelingen en bijzondere manoeuvres.

Graag gaan we met jou (of samen met je ouder) in gesprek over je situatie en bepalen samen wat voor jou de beste oplossing is. Ook kijken we naar de keuze tussen een schakelauto (onze voorkeur) of een automaat.

Hieronder vind je extra informatie over rijles in Zuid Limburg, Ransdaal,(Parkstad limburg) Kerkrade Heerlen Landgraaf Brunssum voerendaal  en regio met ADHD, ADD, autisme, faalangst en andere angsten.

Faalangst, rijangst of andere angsten

Ieder mens heeft wel eens faalangst. Als je dat wat erger hebt dan anderen, moet je jezelf een handje helpen. Of wij helpen jou. Want het moet niet zo zijn dat je je auto daardoor nooit meer gebruikt, of je je helemaal nooit zal aanmelden bij een rijschool.

We treffen mensen met snelwegangst, invoegangst, verdwaalangst of angst na een  verkeersongeluk. Ze schamen zich vaak voor hun angsten. Bij ons hoeft dat dus niet! We kijken gewoon samen hoe we door middel van een rustige aanpak kunnen werken aan of met jouw angsten achter het stuur.

Tijdens rijlessen kun je een time-out aanvragen als je daar behoefte aan hebt. Bedenk dat er speciale faalangstexamens bestaan..

ADHD en ADD
 

Met ADHD of ADD is er kans dat je wat eerder afgeleid bent dan anderen, je kan de aandacht lastig verdelen of bent minder geconcentreerd. Misschien wat impulsief of hyperactief. Of bij een drukke verkeerssituatie kan het lastig zijn om de consequenties van je handelingen te overzien.

Gelukkig kun je in parkstad en omgeving rijles krijgen waarbij ze je ADHD, ADD of een andere concentratiestoornis nou eens écht begrijpen. Je krijgt een instructeur die de rijles precies op jou aanpast.

Autisme
 

Er zijn 200.000 Nederlanders met een vorm van autisme (ASS). Als jij dat ook hebt en graag je rijbewijs wil halen, dan heb je mogelijk wat meer moeite met verandering en prikkels. Het kan zijn dat de verwerking van informatie, bijvoorbeeld op een drukkruispunt, net even iets langzamer gaat. Of je hebt wat meer behoefte aan structuur en uitleg.

Vroeger was er weinig bekend over autisme, of werd het niet begrepen. Inmiddels is er veel meer bekend en kunnen wij als rijschool daarop inspelen.

Omdat je door autisme anders leert en denkt en anders informatie verwerkt, zul je door de juiste begeleiding toch je rijbewijs kunnen halen!

Voordelen START&GO

  • Je eerste rijles is een proefles. We kijken dan hoe jij het autorijden ervaart, hoe je technische handelingen verricht en met aanwijzingen omgaat. Hierdoor valt aardig te zeggen hoeveel rijlessen je nodig zult hebben.
  • We hebben geen wachtlijst, je kunt dus snel beginnen met rijles in Apeldoorn en omgeving.
  • Je hebt altijd je eigen, vaste instructeur.
  • Je rijdt in een luxe Mercedes! We hebben zowel een automaat als schakelauto.
  • Je hebt keus uit aantrekkelijke prijspakketten. Hierdoor krijg je nooit te maken met onverwachte kosten. Betalen in termijnen is mogelijk.
  • Maak gebruik van onze actie: sluit een pakket af vόόr 31 december 2022 en ontvang 10% korting!!
  • Je kan ook lessen volgen op avonden en in weekenden.
  • In één overzichtelijke app van PlanGo staat alles wat jij en ook je ouders moeten weten.
  • Wij zijn ervaren in het rijles geven aan zowel faalangstige als neurodiverse mensen (ADHD, ADD, autisme). Meer info over aangepaste begeleiding bij rijles in  (parkstad limburg) kerkrade heerlen landgraaf brunssum Voerendaal en regio vind je hier.
  • Als jij zorgt voor de aanmelding van een nieuwe leerling krijg je één gratis rijles cadeau!

START&GO, de beste keuze!

Proefles aanvragen (tegen Betaling).

of een vraag stellen?

Bel 0619217585 of laat een bericht achter.